Цариградско шосе 9 км, 1186 София
Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний

Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний ръководи българските православни църковни общини в Диоцеза на Западна- и Средна Европа на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия от 2013 г. Престолен град и административен център на епархията е гр. Берлин, Германия.
Митрополит Антоний е най-младият митрополит – член на Светия Синод на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия, както и член на Комитета на представителите на Православните Църкви към Европейския Съюз (CROCEU), гр. Брюксел. Лектор е в НПО „Институт по политика“, гр. София.
Като член на Конференцията на Православните епископи в Западно- и Среднаевропа той взима участие в решенията и църковните политики, които отстояват Св. Православие.
С дипломатически усет митрополит Антоний е радетел за църковното дело и двигател на мисията на БПЦ сред многобройната българска православна диаспора.
Със своята изявена културна, благотворителна и просветна дейност той активно подкрепя общественозначими инициативи в България и Европа. За заслугите му в съхраняване на историческото наследство и духовната мисия за българите в диаспора митрополит Антоний е удостоен от Н.В. Цар Симеон II с Великия офицерски кръст на Царския орден “Св. Александър” (Грамота No.108/18 септември 2023 г.)