Цариградско шосе 9 км, 1186 София

Посещения в Двореца Врана

Публикувано на

Уважаеми посетители! Сградата на Царския Дворец Врана е в процес на цялостна реставрация и устройването в нея на музейна експозиция, посветена на Българската Царска Династия!

Преклонение пред паметта на Кралица Елизабет II

Публикувано на

В знак на дълбока почит и преклонение пред паметта на блаженопочившата Британска Кралица Елизабет II и в духа на стародавната традиция, Негово Величество Цар Симеон нареди в деня на държавното погребение в Лондон, във всички домове и дворци на Царското семейство всички Щандрати и знамена да бъдат свалени наполовина.

Панихида по повод 77 години от кончината на Цар Борис ІІІ

Публикувано на

На 28 август 2020 г. се навършиха 77 години от кончината на блаженопочившия Цар-Обединител Борис III. По този повод Фонд “Цар Борис и Царица Иоанна” организира поклонение пред втория гроб на Царя в парка на Двореца Врана.

Молебен по повод рождения ден на Н.В. Цар Симеон ІІ

Публикувано на

На 16 юни 2020 г. пред сградата на Царския Дворец Врана се състоя молебен, отслужен от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит г-н Антоний, в съслужение с двороцвия ефимерий отец Николай Георгиев в присъствието на Техни Величества Цар Симеон II и Царица Маргарита.

Панихида по повод 20 години от кончината на блаженопочившата Иоанна, Царица Българска и принцеса Савойска

Публикувано на

На 26 февруари 2020 г. в старинната църква “Св. софия- Премъдрост Божия” Негово Преосвещество Св. Белоградчишкия епископ г-н Поликарп възглави възпоменателна служба по повод 20-ата годишнина от блажената кончина на Нейно Величество Царица Иоанна.